ساربوک

کتابفروشی اینترنتی ساربوک

ساربوک

کتابفروشی اینترنتی ساربوک

آخرین نظرات

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۹ ثبت شده است

ترجمه: علی شریف

 

سردبیران "‌‌نقد کتاب تایمز" (The Times Book Review) در تاریخ 23 نوامبر 2020 بهترین عناوین داستانی و غیر‌‌‌داستانی امسال را برگزیده‌اند که در زیر ترجمه‌ی این متن به صورت کامل ترجمه و منتشر می‌شود. نیویورک تایمز دو دسته‌بندی کلی کتب داستانی و کتب غیر داستانی را در نظر گرفته و برای هر کدام 5 کتاب معرفی نموده است.

کتابفروشی اینترنتی ساربوک  برای اولین بار، با کیفیت بالا، مقاله‌ی «10 کتاب برتر نشریه نیویورک تایمز» را به فارسی برگردان و در اختیار مخاطبان عزیز خود قرار می‌دهد.

 

● کتاب های داستانی:

 

1- "کتاب مقدس کودکان" (A Children's Bible) نوشته لیدیا میلت (Lydia Millet):

در جدیدترین رمان لیدیا میلت (Lydia Millet) گروهی از کودکان به همراه والدین میانسال خود در تابستان، در خانه ای روستایی در شمال شرقی آمریکا گرد هم می‌آیند. بزرگترها در مصرف قرص، نوشیدن مشروبات الکلی و غلتیدن در رختخواب، شورش را در می‌آورند. همچنین کودکان و نوجوانانی که محبتی ندیده‌اند، و خواهرها و برادرهایشان که از سوی والدین نادیده گرفته شده‌اند، با نفرتی رو به رشد، نظاره‌گر هستند. اما آنچه به عنوان کمدیِ نسلی آغاز شده است، به زودی و با فروپاشی اوضاع، روند تاریک‌تری به خود می‌گیرد. هرج و مرجِ پس از فروپاشی اوضاع، در کتاب، مورد تاکید قرار می گیرد، آن هم با صحنه ها و مظاهری اقتباس شده از کتاب مقدس: مردی در یک قایق منفجر شده در میان نیزارها، حیواناتی نجات یافته از سیل در پشت یک وانت، نوزادی متولد شده در یک آخور و غیره.

Millet در این کتاب با پرداختی آهسته اما بی وقفه، و با بیان افسانه های بنیادی در معنای جدید و با سرانجامی از امید، داستانی کنایه آمیز را پیرامون دگرگونی اوضاع ارائه می‌دهد.

 

2- "Deacon King Kong" نوشته جیمز مک براید (James McBride):

یک داستان مرموز، یک رمان جنایی، یک مضحکه شهری و یک تصویر جامعه شناختی از اواخر دهه 1960 در بروکلین؛ رمان مک براید (McBride) همه این توصیفات را شامل می‌شود. داستانی بسیار سرزنده و سرگرم کننده که در قلب آن، شماس(فردی که دعای مذهبی مسیحی می خواند) Cuffy Lambkin ملقب به «کت ورزشی» که سالهاست در محل پروژه‌های مسکن‌سازی مقیم است، قرار دارد. وی همسرش را از دست داده و تنها به سر می‌برد و همچنین فردی مذهبی است که مرتب به کلیسا می‌رود ولی میگساری نیز می‌کند. وی هم اینک پس از شلیکی که به یک فروشنده محلی مواد مخدر کرده و علت آن نامعلوم است، تحت تعقیب قرار دارد. این ماجرای کش دار ادامه پیدا می‌کند و گروه مواد‌ فروش رقیب، یک قاچاقچی ایتالیایی، گنج دفن شده، خواهران در کلیسا، و مردی که همسرش مدت ها پیش درگذشته است اما هنوز صدای نق زدنش از گور بلند است را در‌‌‌‌‌برمی گیرد.

مک براید، رمان "پرنده خوب فرمانروا" (The Good Lord Bird)، که برنده جایزه ملی کتاب آمریکا شد، و کتاب خاطرات "رنگ آب" (The Color of Water) را در کارنامه خود دارد. اما مک براید در کتاب فوق متفاوت از سایر کتاب هایش، سمفونی عجیب و غریب خود را با احساسی عمیق اجرا می‌کند و در طول داستان هرگز در عین نشاط، دید خود را نسبت به رنج و نابرابری بشری از یاد نمی‌برد.

 

3- "همنت" (Hamnet) نوشته مگی او فارل (Maggie O'Farrell):

این رمان، که یک شاهکار جسورانه از تخیل و همدلی است، به یک رمز و راز تاریخی، جسم و جان می‌بخشد. و آن راز این است: چگونه مرگ پسر 11 ساله شکسپیر، "همنت"، پس از چند سال، نمایشنامه او با نام "هملت" را رقم زده است؟

اوفارل (O'Farrell)، رمان نویس متولد کشور ایرلند، با شفافیتی که احساسات را بر می‌انگیزد، زادگاه شکسپیر را به ذهن می‌آورد؛ بوی چرم تازه در مغازه دستکش فروشی پدر بد اخلاق او، عطر سیب‌ها در انبار ذخیره‌سازی- جایی که او اولین بار اگنس (Agnes) (دختر آن مرد کشاورز و درمانگری بااستعداد که بعدها به همسری او در می‌آید) را می بیند-، و غم و اندوه بزرگی که برای او پدید می‌آید وقتی نمی تواند پسرش، همنت را از طاعون نجات دهد.

این رمان چهره ای از ماتم وصف ناپذیر است که زیبایی های بسیاری بر آن نقش بسته است.

 

4- "مرثیه های وطن" (Homeland Elegies) نوشته ایاد اختر (Ayad Akhtar):

رمان دوم اختر (Akhtar) در عین حال که شخصی و سیاسی است، می تواند به عنوان مجموعه ای از مقالات که یک هویت متکثر را شکل می‌دهند، قلمداد شود.

داستان از والت ویتمن (Walt Whitman) آغاز می‌شود؛ با پیشنهاداتی رو به افزایش برای رفتن به آمریکا، و آرمان تعلق ملی که راوی داستان آن را در ادامه و در فصل های بعدی روشمندانه، رد می‌کند.

در فصل‌های بعدی کتاب درباره‌ی موضوعاتی نظیر اغوای سرمایه و تباهی آن، زخم های 11 سپتامبر، و طعم تلخ طرد فرهنگی می‌خوانیم. اختر در این کتاب به هیچ گروه از منتقدینِ غالب‌ترین روایت های آمریکا حمله نمی‌کند. او با بازگشت های متعدد به موضوع پدرش، که یک مهاجر پاکستانی و زمانی پزشک دونالد ترامپ بود، در زندگی خود به دنبال پاسخ برای یک پرسش بسیار مهم می‌باشد، و آن پرسش این است: سرانجام برای آمریکایی بودن چه کاری باید انجام داد؟

 

5- "نیمه ناپدید شونده " (The Vanishing Half) نوشته بریت بنت (Brit Bennett):

پس از اثر بسیار تحسین شده "مادران" (The Mothers)، در دومین رمان، بنت (Bennett) تعمقی بحث انگیز درباره امکان ها و حدود خود شناسی انجام داده است.

فصول متوالیِ این کتاب، سرنوشتِ جدا از همِ استلا و دسیری (Stella & Desiree) را بازگو می‌کنند؛ خواهرانی دوقلو اهل یک شهر در Black Louisiana، در دوران جیم کرو (Jim Crow) که ساکنان در زمان او به سفید پوست بودن خود مباهات می‌کردند. با تصمیمی که استلا می‌گیرد، زندگی این دو خواهر از یکدیگر جدا می‌شود؛ تا اینکه سال ها بعد به طور غیر منتظره ای دوباره با یکدیگر تلاقی می‌کند.

بنت رمان خود را با دغدغه‌های متعددی نوشته است و علاوه بر یک مرد دو جنسه و یک زن بازیگر، آن را پر از شخصیت هایی کرده است که ما را به بررسی این امر فرا می‌خوانند که چگونه، هویت، ممکن است هم انتخاب و هم تحمیل شود. این شخصیت‌ها ما را به درجه ای می‌رسانند که مرگ را پدیده ای شایع‌تر از آنچه تصور می‌کنیم، در نظر آوریم.

 

● کتاب های غیر داستانی:

 

6-"جاده سرزمین پنهان، درون ذهن یک خانواده آمریکایی" (Hidden Valley Road: Inside the Mind of an American Family) نوشته رابرت کالکر (Robert Kolker):

دون و میمی گالوین (Don & Mimi Galvin) در سال 1945 صاحب اولین فرزند از 12 فرزند خود شدند. هوش و ظاهر زیبا در خانواده آنها وجود داشت، اما معلوم شد که بیماری روانی نیز در این خانواده وجود دارد. در اواسط دهه 1970، شش تن از ده پسر خانواده گالوین به اسکیزوفرنی مبتلا بودند.

کالکر می‌نویسد: "اسکیزوفرنی برای یک خانواده اساساً تجربه ای ناگوار است، گویی بنیان خانواده برای همیشه کج شده باشد." اثر او شاهکاری در روزنامه نگاری داستانی، و در عین حال مطالعه ای پیرامون همدلی است. وی ضمن ردیابی پیشرفت های علمی در درمان این بیماری، ماجراهای خواهران و برادران گالوین را با دلسوزی بی اندازه بازگویی می‌کند.

 

7- کتاب "سرزمین موعود" (A Promised Land) نوشته باراک اوباما (Barack Obama):

خاطرات دوران ریاست جمهوری با هدف اطلاع رسانی، پررنگ کردن شهرت و تا حدودی شکل دادن به روند تاریخ نوشته می‌شوند، و اوباما نیز از این قاعده مستثنی نیست. آنچه این کتاب را از آثار پیشینیان متمایز می‌کند، میزان قابل توجه درون‌نگری آن است. او با تعمق در مسائل مرگ و زندگیِ مربوط به امنیت ملی و با بررسی جزئیات تصمیم‌گیری خود، خواننده را با خود به ذهن خویش می‌برد. وی در این کتاب چگونگی تاب آوری در برابر روند همراه با شکست قانون‌گذاری را توصیف و رای خود را پیرامون اصلاح مراقبت های بهداشتی و بحران اقتصادی بیان کرده است.

اوباما، که نوشته هایش ساده و زیبا است، در این کتاب روایت خود را با حکایات خانوادگی دوست داشتنی و کلیاتی مختصر از رهبران جهان و همکاران آنان همراه کرده است. "سرزمین موعود" جلد نخست یک مجموعه دو جلدی است که وقایع را تا سال 2011 بازگو می‌کند و به اندازه شخص رئیس جمهور پیشین قابل تامل و سنجیده است.

 

8- "شکسپیر در آمریکای تفکیک شده، آنچه نمایش نامه های او درباره گذشته و آینده مان به ما می‌گوید" (Shakespeare in a Divided America: What His Plays Tell Us About Our Past and Future) نوشته جیمز شاپیرو (James Shapiro):

نویسنده کتاب های "وصیت‌نامه پرسش برانگیز" (Contested Will: Who Wrote Shakespeare?) و "1599، یک سال از زندگی ویلیام شکسپیر" (1599: A Year in the Life of William Shakespeare) در آخرین کتاب خود از همیشه بهتر بوده است. او در این کتاب دو موضوع فرهنگی عمده (شکسپیر و آمریکا) را اختیار کرده و اثرات برخورد آن دو را با یکدیگر موشکافی کرده است.

هر فصل به نحو مرتبط با موضوع خود و متفاوت از فصول دیگر بر روی یک سال متمرکز می‌شود. فصل نخست، "1833: ازدواج با فردی از تیره دیگر" (1833: Miscegenation)، پیرامون جان کوینسی آدامز (John Quincy Adams) و نفرت شدید وی از دزدمونا (Desdemona) می باشد. فصل آخر، "2017: چپ | راست" (2017: Left | Right)، که در حقیقت شاپیرو در آن به اوج کار خود رسیده است، به تحلیل نمایش مشهور "ژولیوس سزار" (Julius Caesar) در پارک مرکزی (Central Park) پرداخته است. با توجه به این امر روشن است که موضوع اصلی این کتاب شکسپیر نبوده، بلکه ایالات متحده آمریکا است.

 

9- "وادی مرموز" (Uncanny Valley) نوشته آنا وینر (Anna wiener):

کتاب زیبای خاطرات وینر (Wiener) یک شرح ادبی غیر معمول از سرخوردگی از دنیای فناوری است.

وینر که از شغل کم درآمد خود تحت عنوان دستیار در یک نهاد ادبی در نیویورک ناخشنود بود، کمی بعد با حدود 25 سال سن به غرب آمریکا می‌رود و با هیجانی ناشی از خوش بینی، سرزندگی و جاه طلبی به ندای دل فریب استارت آپ‌های منطقه خلیج (Bay Area)، گوش فرا می‌دهد. او در موقعیت های مختلف تحت عنوان پشتیبانی از مشتری، مجموعه ای از مشاغل نه چندان جذاب و مهیج را دنبال می‌کند؛ اما جایگاه غیر قابل توجهی که داشت برای او یک نعمت محسوب شد و فرصتی بی‌همتا را فراهم کرد که از طریق آن توانست به بررسی دقیق رشته‌ی خود بپردازد. نتیجه‌ی امر عبارت است از یک بررسی موشکافانه و شرحی برملا کننده و در عین حال بی سر و صدا از خلأ بین آرمان گرایی همگانی در یک صنعت و تبهکاری هایی که در آن صورت می‌گیرد.

 

10-"جنگ، چگونه درگیری ها ما را شکل داده اند" (War: How Conflict Shaped Us) نوشته مارگارت مک میلان (Margaret MacMillan):

"جنگ" یک کتاب کوتاه اما غنی با موضوعی عمیق است. مک میلان (MacMillan) در این کتاب استدلال می کند که جنگ (پیکار و کشتار) آنچنان با مفهوم انسان بودن گره خورده است که مشاهده آن تحت عنوان انحراف، موجب عدم درک امر خواهد بود.

جنگ تاکنون موجب بسیاری از فاجعه های بزرگ و در عین حال بسیاری از بزرگترین دستاوردهای تمدن بوده است. جنگ در تمام اطراف ما وجود دارد، و بر هر آنچه می‌بینیم و یا انجام می‌دهیم تاثیرگذار است.

مک میلان به نحوی روان و گیرا به نوشتن می‌پردازد. می‌توان گفت تمامی صفحات این کتاب، جالب و علی رغم استدلال تلخ آن، سرگرم‌کننده است.

 

**در این لینک می‌توانید ده کتاب پرفروش سال 2019 را به همراه معرفی آن‌ها مشاهده بفرمایید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ آذر ۹۹ ، ۱۸:۰۲
ساربوک ساربوک

گردآوری و تالیف: مهدی تسلطی

 

1- مجموعه کتاب های نشر نو برای نوجوانان:

 

ایده‌های بزرگ برای دختران و پسران بلندپرواز :

این کتاب با بهره‌گیری از غریزه‌های فلسفی و طبیعی کودکان و نوجوانان و با معرفی و توضیح بعضی از ایده‌های فلسفی سعی می‌کند بسیاری از شخصیت‌های پیشگام فلسفه از سراسر جهان در همه دوره‌ها را به مخاطب کتاب معرفی کند تا آن‌ها بتوانند مسائل زندگی را بهتر درک کنند و درحل آن‌ها مهارت بیشتری کسب نمایند. این کتاب برای مدتی در فهرست کتاب‌های پرفروش آمازون قرار گرفت و روزنامه گاردین آن را بهترین کتاب سال 2018 برای نوجوانان اعلام کرد. به باور مولف، کودکان و نوجوانان فیلسوف به دنیا می‌آیند بدون آنکه کسی تشویق‌شان کند؛ آن‌ها سعی می‌کنند بزرگترین پرسش‌های زندگی را با والدین و افراد پیرامونشان در میان بگذارند. کتاب حاضر می‌کوشد به برخی از این دغدغه‌ها و مسائل مهم زندگی از زوایه دید فیلسوفان بزرگ دنیا پاسخ بدهد آن‌هم به زبانی که فهم آن برای رده سنی مخاطب این کتاب آسان باشد. این کتاب با عنوان فرعی «کتابی برای ذهن‌های کنجکاو» می‌تواند نقش مهمی در آگاه‌سازی کودکان و نوجوانان ایفا کند و آن‌ها را به شناخت بهتر و عمیق‌تری از انسان و جهان پیرامون وی برساند. همه افراد در هر رده سنی این کتاب خواندنی را جذاب و مفید خواهند یافت.

در این اثر به زندگی برخی از فیلسوفان نظیر ابن سینا، سنکا، سقراط، رنه دکارت، کنفوسیوس، هایپشیا، ژان ژاک روسو، لودویگ ویتگنشتاین و سیمون دوبووار اشاره می‌شود و هم‌زمان برخی از تاثیرگذارترین ایده‌های آن‌ها را در تاریخ فلسفه بیان می‌کند. ایده‌ها و مسائل مطرح‌شده در این کتاب در خلاقیت کودکان و پرورش نگاه خاص آن‌ها به جهان می‌تواند بسیار مفید باشد. موسسه مدرسه زندگی در تدوین کتاب‌های کاربردی برای همه سنین تاکنون بسیار موفق عمل کرده است و توانسته بسیاری از مباحث نظری را که دانستن آن برای مخاطب این کتاب‌ها ارزشمند است را در جهت داشتن زندگی بهتر تدوین و تالیف نماید.

داستان‌های خوب برای پسران بلند پرواز (در 2 جلد):

این کتاب مجموعه ای خواندنی و الهام بخش از مردان معروف و نه چندان معروف گذشته است که با تلاش ها و پشتکارشان دنیای را به جایی بهتری برای زیستن تبدیل کرده اند. پس از موفقیت و استقبال زیاد از کتاب «داستانهای شب به خیر برای دختران یاغی» که در ایران با عنوان «داستانهای خوب برای دختران بلندپرواز: قصه هایی درباره زنان استثنایی» به چاپ رسید، کتابی مشابه با این اثر این بار برای پسران بلندپرواز منتشر شده است. در این کتاب داستان هایی از صد مرد موفق و تاثیرگذار در تاریخ بشریت همچون بیل گیتس، یوسین بولت، جیمز هریسون و سالوادر دالی وجود دارد که می تواند بر روی زندگی و بینش پسران نوجوان و جوان تاثیری عمیق داشته باشد. کتاب نخست این مجموعه با عنوان «قصه های شب به خیر برای دختران یاغی» در صدر پرفروش های سال گذشته قرار گرفته بود و با فروشی بیش از یک میلیون نسخه توجه بسیاری از کتابخوانان را به خود جلب کرده است.

آثار یاد شده میتواند الهام بخش و نجات دهنده نسل های آینده باشد زیرا می تواند به آنها این حقیقت را بباوراند که برای تغییر دنیا نیاز به ثروت فراوان یا جتهای آنچنانی ندارند بلکه این داشتن هدف و تلاش برای رسیدن به آن است که میتواند زندگی هر فردی را از اساس دگرگون کند. مردان این مجموعه با شفقت، خودباوری و گذشت، نه تنها تغییراتی اساسی را در وضعیت زندگی بسیاری از انسانها به وجود آورده اند بلکه خود را به عنوان سرمشق و الگوی بسیاری از جوانان چه زن و چه مرد در دنیا تثبیت کرده اند. بن بروکس (Ben Brooks) یک نویسنده اهل انگلستان است که در سال 2015 میلادی جایزه ادبی سامرست موام را به خاطر نگاشتن کتاب «لولیتو» از آن خود کرده است. داستانهای یک صفحه ای کتاب « داستانهای خوب برای پسران بلندپرواز» از مردانی می گوید که برخی از آنها نه زور بازویی دارند، نه تیپ خاصی و نه هوش آنچنانی بلکه تمام تمرکز خود را بر چیزی گذاشته اند که می تواند دنیا را به جای بهتری برای زیستن تبدیل کند.

داستان‌های خوب برای دختران بلندپرواز (در 2 جلد): قصه‌هایی درباره زنان استثنایی :

در این کتاب مولفان سعی کرده‌اند مجموعه ای از داستان های زنان برجسته و موفق تاریخ از ملکه الیزابت تا سرینا ویلیامز (تنیسور مشهور امریکایی) را گردآوری نمایند تا بلکه بتوانند به زنان دیگر نقاط دنیا قوت قلب ببخشند و برای آن ها محرک و انیگزه ای در رسیدن به اهدافشان خلق کنند. این کتاب حاوی نقاشی هایی به قلم هوشنگ اکبرزاده است که برای هر شخصیت حقیقی از این کتاب با کیفیتی بالا، طراحی شده است. یکی از شخصیتهایی که در این کتاب به عنوان یکی از زنان الهام بخش مجموعه از وی نام برده شده و از زندگی وی سخن به میان آمده خانم مریم میرزاخانی، نابغه ایرانی ریاضی است.

در بخشی از این کتاب که به زندگی جین گودال، رفتارشناس و مردمشناس انگلیسی اختصاص داده شده آمده است: «روزگار در انگلستان دختری به نام جین زندگی می کرد که عاشق بالارفتن از درختان و کتاب خواندن بود. آرزوی بزرگ او این بود که به آفریقا سفر کند و در آنجا با حیوانات وحشی وقت بگذراند. بنابراین یک روز با دفترچه یادداشت و دوربین شکاری خود به تانزانیا پرواز کرد تا به طور جدی درباره شامپانزه ها در محیط طبیعی شان مطالعه کند...».

این کتاب همچنان که از عنوان آن مشخص است پر از داستان های حقیقی و تاثیرگذار از زنان گوناگون در نقاط مختلف دنیاست که به نوعی جایگاه والای خود در زندگی را یافته اند و اکنون نحوه زیست و اندیشه های آنان منبع الهام برای دیگر زنان است. حاصل تلاش نویسندگان این کتاب اثری ارزشمند و خواندنی نه فقط برای زنان بلکه برای مردان نیز است و می تواند الگوهای مناسبی برای زندگی و آینده در اختیار هر فردی قرار دهد.

2- جاناتان مرغ دریایی :

شخصیت‌اصلی این رمان که توسط ریچارد باخ در سال 1970 میلادی نوشته شده است، ‌ یک مرغ دریایی با نام جاناتان است که نمی‌خواهد مانند دیگر مرغان دریایی زندگی کند و تمایل دارد سریعتر و با ارتفاعی بیشتر در آسمان زندگی پرواز کند. دیگر مرغان دریایی نمی‌توانند تک‌رویی و شخصیت متفاوت او را در زندگی تحمل کنند، از این رو او را از جمع خود طرد می‌کنند و او مجبور است برای رسیدن به هدف خود در زندگی راهی دیگر را بدون پشتیبانی آنها طی کند. پرواز در ارتفاع نزدیک و قانع بودن به زندگی روزمره، جاناتان بلندپرواز را راضی نمی‌کند و سعی دارد زندگی متفاوتی را تجربه کند.

در این اثر سرشار از امید وبلندپروازی، تلاش برای طی کردن راه‌های موفقیت در زندگی، حتی اگر به قیمت ترک کردن جمع و رفتن در راهی پرخطر باشد توصیۀ اکید نویسنده است و کتاب «جاناتان مرغ دریایی» یک اثر بی نظیر است که در آن شخصیت اصلی منفعل نیست و می‌تواند سختی ها را در راه هدف بزرگش طی کند.

«جاناتان مرغ دریایی» اثری شگفت‌انگیز و خواندنی است که هر کتابخوانی را به خواندن آن برمی‌انگیزاند. اثری که تشویق‌کنندۀ امید در زندگی و تلاش برای رسیدن به هدف است حتی اگر این مسیر پر از مصائب و مشکلات باشد زیرا به قول بزرگی هدف هرچقدر بزرگتر و رسیدن به آن سخت تر باشد، هنگامی که فرد به آن دست می‌یابد شیرینی‌اش چندبرابر اهداف معمولی است.

3- ماهی سیاه کوچولو، صمد بهرنگی:

کتاب «ماهی سیاه کوچولو» نوشته‌ صمد بهرنگی با تصویرگری فرشید مثقالی که نشر نظر آن را منتشر کرده و با ترجمه‌ آزیتا راثی توسط انتشارات تاینی‌آول لندن به زبان انگلیسی نیز منتشر شده است، در صدر فهرست 10کتاب برگزیده‌ منتقد روزنامه گاردین قرار گرفت.

این کتاب، قصه ی ماهی سیاه کوچولویی است که در یک جویبار با مادرش زندگی می کند. ماهی سیاه کوچولو که دلش می خواهد دنیا را ببیند، تصمیم می گیرد به تنهایی تا انتهای جویباری که در آن زندگی می کند برود. در این مسیر با موانع و مشکلات زیادی مواجه می شود اما در تصمیمش برای رسیدن به انتهای جویبار و دریا تردید به وجود نمی آید. این کتاب نیز علاوه بر بعد داستانی، جنبه تربیتی نیز برای نوجوانان دارد، چرا که آنان را به پیگیری اهداف خاص خود ترغیب می کند.

بخشی از متن کتاب:

«- همه اش که نباید فکر کرد.

راه که بیفتیم، ترسمان به کلی می ریزد.

- مرگ خیلی آسان می تواند الان به سراغ من بیاید، اما من تا می توانم زندگی کنم نباید به پیشواز مرگ بروم. البته اگر یک وقتی ناچار با مرگ روبرو شدم - که می شوم - مهم نیست، مهم این است که زندگی یا مرگ من، چه اثری در زندگی دیگران داشته باشد...»


4- دنیای سوفی: داستانی درباره تاریخ فلسفه :

دنیای سوفی، یک رمان فلسفی اثر یوستین گوردر نویسنده نروژی است که چاپ اوّل آن در سال 1991 میلادی در نروژ منتشر شد. این اثر داستانی، تاریخ فلسفه را به زبان ساده برای نوجوانان تشریح می‌کند. این کتاب تاکنون به 54 زبان برگردانده شده و علاوه بر نوجوانان، توجه بزرگ‌سالان را هم به‌خود جلب کرده‌است. از روی کتاب دنیای سوفی فیلم و بازی رایانه‌ای به همین نام ساخته شده است.

دنیای سوفی رمانی متعلق به سال 1991 میلادی و یکی از پرفروش ترین رمان های جهان است که بارها و بارها توسط مترجمین زبردست و ناشران معتبر ایرانی هم به فارسی ترجمه و چاپ شده است.

داستان در مورد نوجوانی 15 ساله است که روزی نامه ای ناشناخته به دستش می رسد که در آن درسی از فلسفه نوشته شده و از این پس داستان با درس های بعدی ادامه پیدا می کند. بدین ترتیب خواننده در قالب داستان با فلسفه آشنایی پیدا می کند.

5-پدر پولدار، پدر بی‌پول :

عنوان کتابی است که در فهرست 10 کتاب پرفروش دنیا در سال 2001 میلادی در روزنامه های وال استریت ژورنال ، یو اس اس تودی و نیویورک تایمز قرار گرفت.

26 میلیون جلد از این کتاب در سال 2016 به فروش رفت .

رابرت کیوساکی در کتاب حاضر در رابطه با نحوه زندگی افراد پولدار و افراد بی‌پول به ارائه مطلب می پردازد.

در این کتاب ، او از دوران کودکی اش می گوید ؛ زندگی با پدر واقعی اش که معلمی دانا و بسیار دوست داشتنی اما فقیر بوده و نیز زندگی با پدر پولدار بهترین دوستش که پسرش را در رابطه با پول و قواعد آن آموزش می‌داد .

کیوساکی می‌گوید: « یکی از پدرانم برای به دست آوردن چند دلار جان می‌کند و دیگری مشت مشت پول درمی‌آورد. یکی از پدرانم به من یاد می‌داد که سوابق تحصیلی و کارم را چه طور بنویسم که بتوانم شغل خوبی به دست آورم و دیگری به من می‌آموخت که چه طور طرحهای قوی مالی و بازرگانی را خلق کنم، تا بتوانم برای دیگران شغل ایجاد کنم»

فرزند دو پدر قوی بودن این شرایط را برای کیوساکی فراهم کرد تا با مقایسه نظرات آن ها با هم ، به بررسی تأثیر تفکراتشان بر زندگیشان بپردازد .

او در این جریان متوجه شد که افراد زندگی خود را طبق افکارشان تنظیم می‌کنند. این کتاب یکی از بهترین کتابها در زمینه تقویت هوش مالی در نوجوانان می باشد.

 

6-شازده کوچولو :

«شازده کوچولو» عنوان اثری خیالی به قلم رسای آنتوان دو سنت اگزوپری، نویسنده و خلبان فرانسوی تبار است که بی شک اگر آن را نخوانده باشید نام آن را بسیار شنیده اید.

ماجرای شازده کوچولو (شهریار کوچولو) این گونه آغاز می گردد: خلبانی که هواپیمایش در میانه پرواز برای یک رکورد زنی دچار نقص فنی می گردد ناچار به فرود اضطراری می شود و در این میان با پسر بچه ای رو به رو می گردد که متفاوت از تمام آدم هایی است که تا به حال دیده است، پسر بچه ای که از سیاره ای به نام ب 612 به زمین آمده است و با مشاهده رفتار های عجیب انسان های زمین، پرسش های زیادی را نسبت به کارها و رفتارهای آنان که برای شخصیتی خارجی و فرازمینی غیر قابل درک است، مطرح می کند.

به طور کلی اگزوپری دیدگاه خود از فلسفه، عشق، عرفان، معنویات و دوست داشتن را در قالب کودکی غیر زمینی به تصویر می کشد. شازده کوچولو به همان اندازه که خیالی و رویایی است به همان اندازه ملموس و باور پذیر و البته قابل درک است و شاید بتوان گفت حقیقت وجود آدمی را معنا می کند.

با وجود این که مخاطب اصلی کتاب حاضر کودکان و نوجوانان هستند و برای آنان نوشته و پرداخته شده است، لیکن قطعا خواندن آن برای تمامی سنین مفید خواهد بود.«شازده کوچولو» مملو از مفاهیم فلسفی و آکنده از نماد و استعاره است که بی اغراق در عمق جان آدمی نفوذ می کند و حس هم ذات پنداری قوی در مخاطب ایجاد می نماید.

این اثر تا به حال به زبان های بسیاری برگردانده شده و جزء معروف ترین کتاب کودکان و یکی از پر فروش ترین آثار تمام دوران است.

 

7-  النور و پارک :

رمان «النور و پارک» اثر نویسندۀ آمریکایی، رینبو راول است. این کتاب که اولین اثر او است در سال 2013 منتشر شده است و توسط آمازون و گودریدز(Goodreads) به عنوان بهترین رمان عاشقانۀ سال 2013 میلادی انتخاب شده است.

این رمان که مخاطبان اصلی‌اش، نوجوانان و جوانان هستند، داستان دو نوجوان 16 و 17 ساله با نامهای «النور داگلاس» و «پارک شریدن» را روایت می‌کند. این پسر و دختر نوجوان کره‌ای که در آمریکا زندگی می‌کنند اولین عشق زندگی خود را تجربه می‌کنند. در زندگی هر دو ناملایمات زیادی وجود دارد یکی از آن دو، 3 برادر و یک خواهر دارد و با ناپدری‌اش زندگی می‌کندو دیگری هم پدر و مادرش از همدیگر جدا شده‌اند و با ناپدری‌اش زندگی می‌کنند.

نویسنده در این رمان که بازۀ یک ساله‌ای از 1986 تا 1987 زندگی این دو نوجوان را روایت می‌کند به خوبی می‌تواند علاوه بر نوجوانان و جوانان، مخاطب بزرگسال را نیز با اثر همراه کند و با شخصیت‌های رمان همدل گرداند و کاری کند که با تمام احساسات و اعمال آنها همذات‌پنداری نماید. این ویژگی شاخص باعث شده است که این رمان و دیگر رمان‌های رینبو راول مخاطبان گسترده‌ای در دنیا داشته باشد و اکثر آثارش به زبانهای زیادی ترجمه شود.

این رمان که یک اثر اجتماعی/عاشقانه است به خوبی به آسیب‌شناسی خانواده‌های می‌پردازد که در آن مادر و پدر خانواده از یکدیگر جدا شده‌اند و فرزندان آنها مجبورند تمام مراحل زندگی خود را با کمترین پشتوانۀ فکری و عاطفی خانواده‌اشان بگذرانند.

این کتاب توسط نشریۀ نیویورک تایمز آمریکا نیز به عنوان بهترین داستان نوجوانان و جوانان سال آمریکا انتخاب شده است. نویسنده که شناخت بسیار خوبی از نوجوانان و جوانان دارد می‌تواند بسیاری از دغدغه‌ها و دلمشغولی‌های آنها را در داستانی جذاب و گیرا روایت کند و مخاطب را از ابتدا تا آخر رمان با داستان همراه کند.

8-از ذهنت خارج شو و زندگی کن: راهنمای یک زندگی بی‌نظیر برای نوجوانان :

کتاب از ذهنت خارج شو و زندگی کن با هدف هدایت و مربیگری هیجانی نوجوانان و برای کمک به آن ها در مدیریت ذهن و احساساتشان تدوین شده است و نوجوانان را گام به گام به دخمه های تاریک ذهن می برد و با نور افکندن بر تمام زوایای قدرتمند آن، راه کنار آمدن با آن ها را آموزش می دهد.

کتاب براساس رویکرد ACT نوشته شده است. این کتاب می تواند در عرصۀ هدایت و مربیگری هیجانی نوجوانان با رویکرد ACT پیش گام باشد.پروفسور استیون هیز (بنیان گذار رویکرد پذیرش و تعهد( (ACT) ، ضمن تایید محتوا و روش کتاب، خواندن آن را به همۀ والدین، مربیان و نوجوانان توصیه کرده است و معتقد است که کمکتان می کند همان طور که دوست دارید زندگی کنید و در پی آن است تا با خرد عمیق تر و درونی شما تماس برقرار کند.

اگر نوجوان هستید، این کتابی است که شما را به بررسی ارزشهایتان تشویق می کند و چگونگی استفاده از آنها را به شما آموزش می دهد.

مطالعه و به کار بستن تمرین های این کتاب به نوجوانان کمک می کند از ذهن خود بیرون بیایند و زندگی با نشاط، چالش برانگیز، معنادار و غنی را تجربه کنند.

گفتاری از کتاب:

«نوجوانی از دشوارترین دوره های زندگی انسان است؛ دوره گذار و انقلاب و دگرگونی در تمام ساحت های وجودی نوجوان. در این دوران، جسم نوجوان با فوران هورمونهای خاص، این مرحله از رشد را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد. همزمان انقلاب شناختی رخ می دهد و کودک دیروز که با تفکری عینی به جهان می نگریست، امروز با تفکر انتزاعی و منطق صوری به خود و تمام پدیده ها می نگرد. نوجوان در عرصه هیجانات نیز همین تحولات را با تمام قدرت تجربه می کند. اگرچه والدین و اولیای مدرسه که دغدغه پرورش و پیشرفت فرزندان و دانش آموزان را دارند، همه نوع آموزشی را در عرصه های مختلف برای نوجوانان فراهم می کنند؛ از آموزش زبان خارجی، فیزیک و شیمی گرفته تا پرورش جسمی، ولی عرصه هیجانات و احساسات در دوران نوجوانی، اگر نگوییم به طور کامل، اغلب نادیده گرفته میشود. کم تر والدین یا معلمان و مربیانی را می شناسیم که در ساحت هیجانات و احساسات، بتوانند کودک دیروز و نوجوان امروز را به درستی هدایت کنند.»

9- معرفی کتاب مجموعه داستان فکر ایرانی، نشر افق: 

ناشر: افق ، گروه سنی: 13 سال به بالا

مجموعه ی “داستان فکر ایرانی” سفری به گذشته ی سرزمین پر رمز و راز ایران است. در این کتاب ها که داستان فکر ایرانی را از دوران باستان تا عهد قاجار در بر می گیرد، گزارشی خواندنی از فراز و نشیب های اندیشه در ایران ارائه می شود : از تجربه ها، خیال ها و اندیشه های نیاکانمان.

روایت ها گاه با تصویرهایی از دوره های مختلف تاریخی و یا نقش هایی درباره ی محورهای اصلی کتاب همراه شده اند.

این مجموعه برای علاقه مندان به بحث های تاریخی و فکری خواندنی خواهد بود.

دبیری این مجموعه را علی اصغر سیدآبادی ، روزنامه نگار و ادب‌پژوه عرصه کودکان و نوجوانان عهده‌دار بود.

نخستین مجلد این مجموعه اوایل سال 1385 با عنوان سپیده دم اندیشه؛ از آغاز تمدن ایرانی تاپایان شاهنشاهی هخامنشی به کوشش محمدهادی محمدی و شکوه حاجی نصرالله از سوی نشر افق انتشار عمومی یافت و تا به امروز که دو ماه به پایان سال 1386 باقی است، جلد نهم و آخر این مجموعه هم با عنوان «انقلاب مشروطه؛ پایان دوره قاجار» نوشته حمیدرضا شاه آبادی به بازار کتاب عرضه شده است تا از نظر زمانی ناشر و دست اندرکاران تهیه این مجموعه بتوانند در کمترین فاصله زمانی ممکن کار را به سرانجام موردنظر خود برسانند.

در هر حال خواننده در این 9 جلد به ترتیب با تاریخ مقاطع مختلف ایران آشنا می‌شود.

همچنانکه ذکر شد«سپیده دم تاریخ» نخستین کتاب این مجموعه نام دارد که به بررسی تاریخ فکر ایرانی از آغاز تمدن ایرانی تا پایان شاهنشاهی هخامنشی می‌پردازد.

جلد دوم ای مجموعه تمدن ایرانی را پس از حمله‌ی اسکندر تا پایان شاهنشاهی ساسانی ترسیم می‌کند که دوره‌های امپراتوری اسکندر مقدونی ، اشکانیان و ساسانیان را در بر می‌گیرد.

در این اثر، به هنر، علم و حکمت در این دوره‌ها و به خصوص دوره‌ی ساسانیان پرداخته می‌شود. هم چنین در‌باره‌ی دین‌های زرتشتی، مانوی و مزدکی نیز بحث‌هایی مطرح می‌شود.

جلد سوم به چگونگی مسلمان شدن ایرانیان می‌پردازد. ورود اسلام به ایران در فرهنگ وزندگی ایرانیان تأثیر بسیار بر جا گذاشت و از آنجا که این سرزمین از پشتوانه‌ای فرهنگی و کهن برخوردار بود، پس از آن سوالات مهمی برای مسلمانان به‌وجود آورد. دراین اثر هم‌چنین گزارشی از برخورد اسلام با آیین‌های قدیمی ارائه می‌شود.

جلد چهارم از شکل‌گیری اولین سلسله‌ی ایرانی آغاز می‌شود و تا تشکیل امپراتوری سلجوقی پیش می‌رود. ایرانیان در دوره‌ی سلجوقی دوباره اوج می‌گیرند. آن‌ها فیلسوفان و متفکران برجسته‌ای چون فارابی و ابن سینا را در دامن خود پرورش می‌دهند.

این دوره،‌ دوره‌ی شکوفایی فلسفه،‌ علم، ادبیات و کلام در سرزمین‌های پهناور اسلامی است که ایرانیان در آن نقش مهمی دارند.

جلد پنجم این مجموعه از تشکیل امپراتوری سلجوقی آغاز می‌شود و به بررسی رخدادهای سیاسی و فکری دوره‌ی امپراتوری سلجوقی تا حمله‌ی مغول می‌پردازد.

در این برهه،‌ حکومت‌های مستقل ایرانی گسترش می‌یابند و تشکیل این قبیل حکومت‌های محلی، خلافت اعراب را بسیار تضعیف می‌کند.

جلد ششم این کتاب به دوره‌ی حمله‌ی مغولان و فرمانروایی آنان می‌پردازد، دوره‌ای که در آن ایرانیان رفته رفته در دستگاه اداری مغول‌ها نفوذ می‎کنند و انان را تغییر می‌دهند. برخی از درخشان‌ترین چهره‌های فرهنگی ایرانی در همین دوره پا به عرصه می‌گذارند و آثار خود را خلق می‌کنند.

جلد هفتم روایت می‌کند که چگونه پس از چند قرن و در دوره‌ی صفوی حکومتی سراسری در ایران شکل می‌گیرد و در زمینه‌ی هنر،‌ معماری، ادبیات،‌فلسفه، فقه و صنعت آثاری بسیار خلق می‌شوند.

جلد هشتم گزارشی از دوره‌های تاریخی اواخر سلسله‌ی صفویان تا پیش از مشروطیت است. در دوره‌ی قاجار و با ورود پدیده‌ها و دانش‎های جدید به ایران، کشور در آستانه‌ی چالش‌ها و در عین حال تحولاتی مهم قرار می‌گیرد.

جلد نهم روایتی از مشروطیت و آغاز دورانی جدید در تاریخ ایران است، جنبشی که صرفاً سیاسی نیست بلکه هنر،‌ ادبیات، فلسفه و حتی فقه را متحول می‌کند و جریان روشنفکری را شکل می‎دهد.

10-مجموعه کتاب های علوم ترسناک، نشر پیدایش

 

نیک آرنولد Nick Arnold)) (زاده 1964 میلادی) محقق و نویسنده بریتانیایی است که خالق مجموعه کتاب های علوم ترسناک می‌باشد.

وی کار نویسندگی را از نوجوانی آغاز کرد و در سال 2000 با نوشتن کتاب میکروب‌های ترسناک مجموعه علوم ترسناک را آغاز کرد که شامل چهل عنوان کتاب می‌باشد و در سال 2004 جایزه مجموعه‌ها را دریافت کرد. کتاب‌های این مجموعه علم را با شکل طنز به کودکان می‌آموزد.

مجموعه‌ی کتاب علوم ترسناک یکی از پرطرفدارترین مجموعه‌های منتشرشده برای رده سنی کودک و نوجوان در ایران است. این مجموعه توسط نیک آرنولد نویسنده‌ی مشهور انگلیسی نوشته‌ شده است. این مجموعه به‌گونه‌ای طراحی‌شده تا نوجوانان را با توجه به چیزهای بی‌اهمیت، غیرمعمول، ترسناک یا ناخوشایند علاقه‌مند به علم کند.

نیک آرنولد موضوع کتاب‌هایش را از اتفاقات روزمره و عناوین مهم درسی انتخاب کرده است تا بر هیجان‌انگیزی و شگفت‌آوری علم تا‌کید کند. این مجموعه به شیوه‌ی طنز و همراه با تصاویر جالب و دیدنی مطالب علمی مختلفی را مانند: (انرژی، فضا، نور، صدا، زمان، دانشمندان زحمتکش، اختراعات شیطانی و ....) معرفی کرده است.

به نظر ما اگر می‌خواهید با زبانی شیرین فرزند‌تان را با علم آشنا کنید، این مجموعه می‌تواند از بهترین گزینه‌ها باشد.

آیا تا به‌حال آرزو کرده‌اید که یک دانشمند حسابی مشهور شوید؟ پس چرا پا جای پای دانشمندان حسابی مشهور نمی‌گذارید؟ مثلاً برای خودتان خون نوشیدنی درست کنید! از پشت چشم یک غول به دنیا نگاه کنید، چند موش فاضلاب پرورش دهید، یا خیلی کارهای اینجوری؟

کتاب «آزمایش‌های حسابی مشهور» بیش از بیست آزمایش مشهور دارد که چشم‌هایتان را از حدقه بیرون می‌پراند و مغزتان را حسابی بزرگ می‌کند. البته این کتاب، بیش از آن‌که ترسناک باشد، بامزه و جالب است؛ پس گول اسمش را نخورید! این فقط یکی از سری کتابهای مجموعه علوم ترسناک است.

پس اگر دوست دارید متون علمی را با بیانی متفاوت مطالعه کنید به شما پیشنهاد می کنیم که حتما این سری از کتاب ها را به صورت کاملا رایگان از ساربوک درخواست بدهید و لذت وافری از خواندن آن ها ببرید.

11-کیمیاگر :

سانتیاگو ، چوپانی اسپانیایی که در رویای خود محل گنجی مدفون را در حوالی اهرام مصر مشاهده می کند، او محل زندگی اش را درآندلس را رها می‌کند و به قصد رسیدن به این رؤیای صادقه که آن را افسانه شخصی خود می‌خواند، رهسپار شمال آفریقا می‌شود.

ملک صدق فردی است که در این سفر پرخطر با سانتیاگو آشنا می شود و او خود را پادشاه سالم می‌داند؛ سانتیاگو با یک کیمیاگر آشنا می‌شود و دل به فاطمه، دختر صحرا می‌دهد. همه این افراد، او را در مسیر جستجویش راهنمایی می‌کنند.

اما در نهایت سانتیاگو پس از تحمل سالها سفری طاقت فرسا، گنج را نه در فرسنگ ها دورتر، بلکه در همان آغل گوسفندانش در سرزمین خود می‌یابد؛ گنجی بزرگتر که آن را فقط می‌توان در درون جست!

کیمیا اثر «پائولو کوئلیو» نویسنده مشهور بریزیلی ، از رمان‌های بسیار پرفروش دهه پایانی قرن بیستم جهان است. این کتاب در بیش از 150 کشور دنیا انتشار و به بیش از 52 زبان ترجمه شده است.

12-ای کاش وقتی 20 ساله بودم می‌دانستم :

گذشتن از مراحل خاصی از زندگی مثل ترک کردن دوران مدرسه و دانشگاه یا شروع یک کار جدید، می‌تواند برای همه‌ی ما چالش‌برانگیز و دلهره‌آور باشد. در چنین موقعیت‌هایی، گستره‌ی بزرگی از انتخاب‌ها پیش روی ما قرار می‌گیرد که انتخاب هر یک می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در سرنوشت ما داشته باشد و هیچ کسی نیز نمی‌‌تواند با اطمینان بگوید تصمیمی که گرفته‌ایم درست است یا خیر؟ در حقیقت هیچ مسیر و دستوالعمل روشنی برای موفقیت وجود ندارد. حتی گاهی یافتن مشاوری مناسب که ما را برای یافتن یک نقطه‌ی آغاز مطمئن راهنمایی کند نیز مقدور نمی‌شود.

دکتر تینا سیلیگ، مدیر اجرایی مرکز کارآفرینی دانشگاه استنفورد است و زمانی که دانشجویانش می‌خواهند از محیط دانشگاه خارج شوند و پا به دنیای حرفه‌ای بیرون بگذارند راهنمایی‌ها و راهکارهای مفیدی به آن‌ها ارائه می‌کند تا این گذار مهم و دشوار زندگی را با موفقیت پشت سر بگذارند. او که کارآفرین، عصب‌شناس و استاد محبوبی در دانشگاه استنفورد است در کتاب «ای کاش وقتی بیست ساله بودم می‌دانستم» اطلاعاتی را که در اختیار دانشجویانش قرار می‌دهد به رشته‌ی تحریر در آورده است.

او در این کتاب داستان‌ها و مثال‌های شگفت‌انگیزی از افرادی را نقل کرده است که در مقام مشاور مدیریت، استاد و محقق یا مربی کارآفرینی با آن‌ها در ارتباط بوده است. این افراد از دانشجویان کلاسش یا هیئت مدیره‌ی سازمان‌ها و مراکز مختلف و یا مردم عادی بوده‌اند که توانسته‌اند با دور ریختن قوانین کهنه و ایجاد مدل‌هایی جدید به موفقیت‌هایی بزرگ دست یابند. در این کتاب کشف خواهیم کرد که چطور پس از یک شکست دوباره برخیزیم، و چطور از بسیاری از مشکلات به عنوان شانس بزرگی برای تغییر پله بسازیم.

کتاب حاضر راهنمای مناسبی برای همه‌ی ماست، به ویژه در مقاطعی از زندگی که باید تصمیم مهم و سرنوشت‌سازی بگیریم. این کتاب برای نوجوانانی که برای ساختن آینده خویش دغدغه دارند، بسیار کارآمد و مفید است و راهکارهایی را پیشنهاد می دهد که ممکن است مسیر زندگی فرد را در آینده تغییر دهد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ آذر ۹۹ ، ۰۸:۵۶
ساربوک ساربوک